vår hembygdsforskning

HÖSTEN 2010 STARTADE STRÖMBACKA SPORT OCH FRITIDSFÖRENING EN STUDIE CIRKEL MED SYFTET ATT LÄRA OSS MER OM BRUKETS HISTORIA OCH OM PERSONERNA SOM BOTT HÄR.

INTIATIVTAGARE VAR SVEN-ÅKE PERSSON OCH ELENOR KALLBERG.

VI HADE FLERA TRÄFFAR OCH ÄVEN PERSONER SOM FLYTTAT FRÅN STRÖMBACKA KOM OCH DELTOG IBLAND.

JAG OCH ÅSA BERGLUND BLEV VÄLDIGT INTRESSERADE OCH KÄNDE ATT VI VILLE FÖRDJUPA OSS OCH FÖRHOPPNINGSVIS KUNNA SAMMANSTÄLLA ALLT I NÅN FORM AV SKRIFT SÅ SMÅNINGOM.

VI VILLE FÖRST INVENTERA ALLA HUS OCH TA REDA PÅ VILKA SOM BOTT I DOM OLIKA HUSEN.

JAG HAR GJORT ETT LITET HÄFTE " 10 BILDER FRÅN STRÖMBACKA" OCH ÄVEN EN FOTO UTSTÄLLNING PÅ SENASTE STRÖMBACKADAGEN MED GAMLA FOTON FRÅN BRUKET.

VI HAR UNDER 5 ÅRS TID I PERIODER INTERVJUAT, SKANNAT, FORSKAT OCH REST RUNT OCH SAMLAT MATERIAL.
TYVÄRR HAR VI HAFT SVÅRT ATT BEGRÄNSA OSS OCH VETA HUR VI SKA SLUTFÖRA ALLT VI FÅR TILL OSS OCH DÄRFÖR TOG VI NU BESLUTET ATT STARTA UPP EN HEMSIDA ISTÄLLET OCH DÄR KOMMER JAG FORTLÖPANDE ATT LÄGGA UT VÅRT ARBETE.

DET ÄR OTROLIGT INTRESSANT OCH VI HAR KOMMIT I KONTAKT MED MÄNGDER AV MÄNNISKOR OCH VILL PASSA PÅ ATT TACKA ALLA SOM HJÄLP/HJÄLPER OSS BÅDE PRIVAT PERSONER OCH ARKIV MED FOTON MINNEN OCH BERÄTTELSER OM STRÖMBACKA.

STRÖMBACKA SPORT OCH FRITIDSFÖRENING HAR BETALAT FÖR HEMSIDAN .

JAG OCH ÅSA JOBBAR HELT IDEELLT MED HEMBYGDSFORSKNINGEN OCH JAG SKRIVER PÅ HEMSIDAN OCH ADMINISTRERAR DEN.

TA GÄRNA KONTAKT OM DU HAR NÅGOT DU VILL BERÄTTA OM STORT SOM SMÅTT, HAR BILDER ATT LÅNA UT ELLER OM DU SER SAKER SOM BEHÖVER ÄNDRAS, DIREKTA FEL OSV.

SUSANNE RÅDLUND